Cashback: geld terug voor de leukste producten

Tegenwoordig zie je overal het woord 'cashback' terugkomen. Wanneer jij dit woord ziet, zul je vast een keer moeten nadenken over de betekenis, omdat het een onbekende term is voor vele shopliefhebbers. Sommige van hen hebben immers het gevoel dat zij directe korting ontvangen en zijn verbaasd als zij het volledige bedrag moeten betalen. Als je dit herkent, hoef je je geen zorgen te maken. Hieronder leggen we jou niet alleen de betekenis van cashback uit, maar we informeren jou ook over het gebruik van dit voordeel.

Cashback in een notendop

Cashback staat letterlijk voor 'geld terug' en is geen directe korting, maar een bepaald bedrag dat terug wordt betaald na de aankoop van het desbetreffende artikel. In deze gevallen moet je als consument moeite doen om een bepaald percentage van de aankoop terug te krijgen. Dit moet je allemaal online aanvragen. Toch moet je rekening houden met de systemen ervan, omdat het soms onmogelijk is om een geldbedrag te krijgen. Dus het is belangrijk om de juiste website te vinden.

Cashback gebruiken? Volg deze stappen

Als je in aanmerking wilt komen voor cashback, raden we jou aan om de volgende stappen te volgen.

1) Aanmelding bij cashbackwebsite

In Nederland vind je meer dan 20 cashbackwebsites waar je jezelf kunt aanmelden. Over het algemeen kun je je gratis aanmelden, maar er zijn ook websites waar je moet betalen. In dit geval kun je het beste naar gratis sites gaan. Ook kan er een verschil zijn tussen de aanbieders. Bij de ene website krijg je bijvoorbeeld meer korting op jouw cadeaus en je hoeft verder niks te doen. Bij een andere site wordt er gevraagd om e-mails te openen en aan onderzoeken mee te doen. Daarbij krijg je een extra vergoeding bovenop de korting.

2) Aankopen via cashbackwebsites

Als je van plan bent om kleding of andere artikelen te kopen, kun je het beste niet meteen naar jouw favoriete webshop gaan, maar naar een cashbackwebsite waar je jezelf hebt geregistreerd. Vanuit daar klik je vervolgens naar de webshop om lekker te winkelen.

3) Ontvang het geld

Wanneer je iets hebt gekocht, krijg je over het algemeen binnen 48 uur jouw geld terug. Dit wordt niet direct op je bankrekening gestort, maar komt eerst op je persoonlijke account van de cashbackwebsite te staan. Vervolgens kun je het bedrag naar jouw eigen bankrekening overmaken. Hierbij moet je opletten dat veel websites een minimum bedrag vereisen voordat je het kunt laten uitkeren.