Affiliate marketing

Affiliate marketing

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij bedrijven andere bedrijven en particulieren belonen voor online verkopen of leads die het bedrijf of particulier (affiliate) aanlevert. Adverteerders zijn de bedrijven die de producten verkopen. Publishers (affiliate) zijn de websites die relevante bezoekers verwijzen naar de adverteerders. Affiliate marketing is een zeer resultaatgerichte vorm van marketing, waarbij de adverteerders pas geld hoeven te betalen als er daadwerkelijk resultaat geleverd wordt.

Geld verdienen met affiliate marketing

Affiliate marketing is technisch gezien een win-win situatie voor beide bedrijven, waarbij beide bedrijven geld verdienen met affiliate marketing. De adverteerders kunnen zelf bepalen wie hun producten kan promoten en wie niet. Zodra je over een goede site beschikt die bezoekers oplevert, zullen adverteerders snel geneigd zijn om jou als publisher in te zetten. Als de adverteerders jou geaccepteerd hebben en jij hebt een product verkocht, dan krijg je - in de meeste gevallen - een percentage van het aankoopbedrag. Het kan echter ook een vooraf vastgesteld bedrag zijn. Op die manier kan jij als publisher geld verdienen met affiliate marketing.

Makkelijk beginnen

Iedereen kan gemakkelijk de eerste stappen zetten binnen affiliate marketing. Alles wat je nodig hebt is een goed werkende website waarmee jij producten kan aanbieden van adverteerders. Het is dan belangrijk dat jij je aanmeldt bij de netwerkbedrijven die de samenwerking tussen jou als publisher en de adverteerders overziet. Zodra de adverteerders jouw website als publisher toestaan, ben je begonnen. Zodra je het eerste product verkocht hebt, ben je officieel begonnen met geld te verdienen met affiliate marketing. Via deze netwerkbedrijven worden de bedragen betaald.

Terug naar overzicht